Naslovnica Vijesti ČESTITKA ZA BOŽIĆ I NOVU 2021. GODINU

ČESTITKA ZA BOŽIĆ I NOVU 2021. GODINU

Dragi vjernici, braćo i sestre, korisnici naše stranice!

 

Pred nama kršćanima je posebno vrijeme, VRIJEME BOŽIĆNIH DANA.

Ova godina po svemu je posebna, pošast-bolesti pandemije Corona virusa zahvatila je cijeli svijet i, vidimo, ne bira ni rasu, i boju kože ni vjeru, svi smo suočeni sa problemima koje nosi, brojnim zabranama, ograničenjima, preporukama pa i kaznama…

Mi kršćani i katolici imamo priliku posebno se iskazati. Dostojno i sa stavom pokažimo svoj kršćanski identitet, duh i kršćanski život.

Ove godine, „čudne“, proslavimo predstojeće božićne dane pokazujući svojim životom da smo braća i sestre Novorođenoga Kralja, svjesni riječi svetoga Pavla: „Kroz mnoge nam je nevolje u kraljevstvo Božje!“

Proslavimo ove božićne dane poštujući preporuke nadređenih, čuvajmo i mislimo jedni na druge. Samo tako možemo pobijediti i nadvladati trenutnu situaciju.

BOŽIĆ:

Vrijeme radosti zbog rođenja našega Spasitelja, vrijeme u kojem osjećamo mir i spokoj, vrijeme za obitelj i zajedništvo, vrijeme okupljanja, vrijeme u kojem slavimo Božju ljubav prema nama očitovanu Isusovim rođenjem, vrijeme naše ljubavi prema bližnjima, vrijeme u kojem nas obuzimaju posebni osjećaji prema svakom čovjeku.

Blagdan Božića uvijek nosi snažne poruke kako za nas kršćane-katolike tako i za cijeli svijet. Svima nam daje dodatni smisao da svakodnevne obveze i životne izazove rješavamo u duhu ljubavi, zajedništva i razumijevanja jednih prema drugima. Da radimo i gradimo za bolje sutra u kojem ćemo živjeti i osjećati se bolje, da probleme rješavamo dijalogom u ljubavi, znanjem i marljivim radom.

Božićne poruke su poruke mira…

Pokazujemo ljubav i zajedništvo jednih prema drugima.

Neka nas Božić ozari optimizmom,

Neka u naša srca i naše domove unese veselje i sklad,

Neka nas dodatno potakne na solidarnost prema potrebitima,

Neka nam udijeli radost darivanja kojim obogaćujemo vlastiti život.

Svim župljanima naše župe, bivšim i sadašnjim, svim korisnicima naše stranice, svim ljudima dobre volje, obilje Božjeg blagoslova, zdravlja, sreće, uspjeha, mira i ljubavi!

 

ČESTIT BOŽIĆ I SRETNA NOVA 2021. GODINA