Naslovnica Vijesti ČESTITKA ZA BOŽIĆ I NOVU 2022. GODINU

ČESTITKA ZA BOŽIĆ I NOVU 2022. GODINU

Dragi vjernici, braćo i sestre, korisnici naše stranice!

 

Još jedna godina na izmaku, još jedan Božić i Božićni dani uz pratnju pošasti i bolesti pandemije Corona virusa. Čudno vrijeme, mnogim ljudima neshvatljivo: Brojne zabrane, ograničenja, preporuke pa i kazne…

Svi se pitamo: DO KAD VIŠE, KOLIKO JOŠ, IMA LI KRAJA OVOME…

” …. Biskup Petar nam kroz Božićnu poruku kaže:

Da, imamo mjesta za gotovo sve što je povezano s Božićnim događanjima, kao što su zabave, pjesme, predstave, okićeni borovi, ukrasi i još mnogo toga. Ta događanja toliko ispunjavaju ne samo naše kalendare nego i naše umove i srca ovih dana, da više nemamo mjesta za novorođenog Spasitelja, odnosno u nama se ne događa Božić. Ipak, On kuca na vrata naših srdaca, želeći ući i biti dio našega života. Nažalost, već smo previše zaokupljeni površnim i materijalnim brigama i aktivnostima.

Unatoč našoj lijepoj vjerskoj tradiciji priprave za Božić, tijekom koje su naše crkve bile ispunjene na Misama zornicama, i našim božićnim velikim ispovijedima, uvijek se ponizno treba zapitati koliko je iskrena naša priprava za dobrodošlicu Gospodinu Isusu. I dobro je u srcu i mislima ponavljati ono što su kršćanski mistici znali govoriti: “Kakva je korist od toga što se Krist rodio prije 2000 godina ako se sada ne rađa u našemu srcu?” (Meister Eckhart)….”

 

Pored svih ovih misli nama ove godine proslava Božića pada još teže jer se pripremamo i proslavljamo ga u dodatno otežanim uvjetima, skučeno, ove godine župska dvorana je zamjena za slavljenje novorođenog Boga – Božića jer su u tijeku radovi na rekonstrukciji i obnovi unutrašnjosti naše crkve. Dvorana – iako trenutno mala za sve one koji žele osjetiti i biti dio Božića nama daje posebnu nadu, prožima nas posebnim osjećajima, daje pozitivnu energiju za bolje sutra.

Ovogodišnjom pripravom za Božić, kroz mise zornice, ispovijed, osobnim molitvama i nakanama, nadamo se, vjerujemo i molimo Boga, da će nam nova 2022. godina, donijeti puno dobroga.

U novoj godini će naša župska crkva zasjati novim sjajem.

Dao Bog – Božić da naše ustrajne molitve, osobne priprave, vjerovanje, da početak i cijela nova 2022. god nam da dodatnu snagu i energiju, da skupa pobijedimo CORONA virus, da povratak u obnovljenu crkvu u nama probudi novi duh,

Kao što kaže biskup Petar:

….Ako se Krist rodi u našemu srcu, uvijek je moguće slaviti Božić, ne samo u prosincu, nego čak i svakodnevno…. Božić je više od slavlja spomena Isusova rođenja.

To je slavlje Boga s nama: Emanuela! To je slavlje istine i spoznaja da Božja ljubav i vjernost prebiva trajno među nama. To je poticaj da tu ljubav i vjernost trebamo nositi drugima, svjedočiti Božju živu Riječ.

 

Svim župljanima naše župe, bivšim i sadašnjim, svim korisnicima naše stranice, svim ljudima dobre volje želimo Sretan Božić i Božjim blagoslovom i mirom ispunjenu novu 2022. godinu.

 

ČESTIT BOŽIĆ I SRETNA NOVA 2022. GODINA