Naslovnica Vijesti ŽUPNI OGLASI – VIII. NEDJELJA KROZ GODINU

ŽUPNI OGLASI – VIII. NEDJELJA KROZ GODINU

27. VELJAČE 2022. – VIII. NEDJELJA KROZ GODINU

 

1. Sljedeća nedjelja je 6. ožujka 2022., I. korizmena nedjelja, prva nedjelja u mjesecu ožujku, početak Pokorničkih korizmenih hodočašća u Svetište.

  • Raspored svetih Misa:
  • 16:00 – Žup. crkva:  – Misa „za narod“

 

2. Imendanski kalendar: svetkovina-blagdan-spomendan u tjednu:

  • Pon., 28. 02.: Roman, Bogoljub, Vikica, Teofil, Veseljko
  • Uto.,  01. 03.: Albin, David, Zoran, Zorislav, Zorko, Hadrijan, Feliks
  • Sri.,   02. 03.: Pepelnica, Iskra, Zorka, Janja Praška, Ines, Lucije
  • Čet.,  03. 03.: Marin, Marinko, Ticijan, Kamilo, Asterije, Kunigunda
  • Pet.,  04. 03.: Kazimir, Eugen, Natko, Matilda, Kristofor
  • Sub.  05. 03.  Lucije I., Teofil, Hadrijan, Vedran, Virgil, Olivija
  • Nedj. 06. 03.: Ruža, Koleta, Agneta, Zvjezdana, Viktor, Nika, Fridolin

 

3. Mise kroz tjedan:

  • Danas: Brštanica– (Neđo Jurković za svoje pokojne)                             08:00
  •              Svitava:       – (Šćepo Šutalo Franić za svoje pokojne)                   09:30
  •              Žup. crkva: – Misa „za narod“                                                             11:00
  • Pon., 28. 02.: Žup. crk.: – Slobodan termin misne nakane
  • Uto.,  01. 03.:Podkula:   – Za + Milu Papac (1. obljetnica) – obitelj            11:00
  •                        Svitava:     – Obitelj Šutalo za + Marka, Janju i ost. pok.
  • Sri.,   02. 03.: Žup crk.:   – Misa Čiste srijede i pokorničko pepeljanje        17:00
  • Čet.,  03.03.: Žup. crk.:   – Slobodan termin misne nakane
  • Pet.,  04. 03.:Svitava:     – Ruža Krešić za + m. Niku
  • Sub., 05. 03.: Žup. crk.:  – Marija Maslać za + r. Peru i Spaseniju; s. Zoru

              Svete Mise, kroz tjedan,su u 17 sati ako nije drukčije rečeno ili napisano!

          

4. Katolički tisak:

CnaK (veljača – tko nije uzeo!), Glas Koncila (ako bude!), Katolički tjednik i ostatak od ranije.Pozivam na podmirenje pretplate za Crkvu na Kamenu za ovu godinu!

 

5. Pepelnica:

U srijedu, 2. ožujka, je Čista srijeda – Pepelnica, zapovijedni post i nemrs, početak korizmenog vremena. Sveta Misa i pokorničko pepeljanje će biti, u župnoj crkvi/dvorani, u 17 sati.

 

6. Vjeronauk-Svitava:

U utorak, 1. ožujka, u 16 sati, bit će župni vjeronauk za đake od I. – V. razreda, a u petak, 4. ožujka, umjesto župnog vjeronauka, svi su đaci obvezni sudjelovati u pobožnosti križnog puta i na svetoj Misi, čitati liturgijska čitanja i ministrirati u pobožnosti i svetoj Misi.

 

7. Pokorničko hodočašće:

Nakon lanjskih neslužbenih i preklanjskih, nakon treće korizmene nedjelje, prekinutih Pokorničkih hodočašća, ove godine, u dogovoru sa svećenicima i Biskupom, nastavljamo, službeno, organizirati ova hodočašća, kao i u vremenu prije koronavirusa. Naravno, svi ćemo, i dalje, biti odgovorni u najvećoj mogućoj mjeri. Sljedeće nedjelje, koja je prva korizmena, naša je župa u grupi hodočasničkih pa neće biti svetih Misa na filijalama nego samo u župnoj crkvi, popodne, prema Rasporedu hodočašća.

 

8. Akcija čišćenja:

I početak korizmenih Pokorničkih hodočašća u Svetište kao i završetak radova na obnovi župne crkve, da bi se misna slavlja mogla u njoj odvijati, pozivaju nas na akciju čišćenja i pripremanja. Puno je posla ostalo za uraditi iako je dosta i urađeno. Svjestan sam da se nalazimo u vremenu koje vas stišće s kućnim radovima: njive, polje, plastenik! Ali, i ovo treba uraditi, a nemam se komu drugomu obratiti nego župljanima i, možda, nekomu tko ovo pročita pa ga nešto potakne da i sam dođe pomoći! Daj, Bože! Dakle, ovako sam planirao: četvrtak, petak i subota bi bili udarni dani. Nadam se da će biti i dogovora i razgovora sa onima koji budu zainteresirani i voljni uključiti se. Nadam se da ću moći svih tih dana biti kući i uključiti se u akcije. Treba se pripremiti prostor Svetišta, očistiti lišće i učiniti sve da bude spremno za dolazak hodočasnika, već u sljedeću nedjelju. U crkvu treba vratiti sve što je potrebno za misna slavlja, a treba još dosta toga i očistiti. Ne mora se sve što je bilo unutra vratiti ali, najpotrebnije treba! Ne želim vas opterećivati niti zamarati razlozima koji su i mene i sve doveli i škripac s vremenom! Nadam se da sve razumijete! Vidio sam i osjetio da razumijete i jako sam vam na tome zahvalan! Molim vas, koliko god možete, uključite se i pomozite da ovo uradimo na ponos i župe i Svetišta. Hvala vam, unaprijed!

 

9. Križni put:

Pobožnost križnoga puta koju obavljamo u korizmenom vremenu, u ovom tjednu, bit će u Svitavi, u petak, 4. ožujka, na početku svete Mise. Grupa/odbor, koji se brine ove godine za pripravu liturgijskih slavlja, treba crkvu pripremiti za korizmeno vrijeme. Ako župna crkva bude spremna, u subotu bi mogla biti i u župnoj crkvi pobožnost križnog puta, ali to nije sigurno pa ostaje sa rezervnom. Ako ne bude, misno slavlje će biti u dvorani.

 

10. Prvi petak:

U ovom tjednu su prvi petak i subota. Mogućnost za svetu Ispovijed će biti, u petak, u Svitavi, prije pobožnosti i svete Mise i u subotu, u župnoj crkvi/dvorani, ovisno o situaciji!

 

11. Pokojnici:

U ovom tjednu preminula je naša župljanka

  • Ruža Menalo iz Cerova.

Za pokoj njezine duše: Oče naš…