Naslovnica Vijesti STOLAC – PREDSTAVLJANJE MONOGRAFIJE “ŽUPA HRASNO”

STOLAC – PREDSTAVLJANJE MONOGRAFIJE “ŽUPA HRASNO”

STOLAC 01.09.2023.

 

PREDSTAVLJANJE MONOGRAFIJE “ŽUPA HRASNO”

 

Sinoc je u Biskupijskom Pastoralnom centru “Sarsenterum” u Stocu predstavljena Monografija župe Hrasno.

Monografiju su predstavili prof.dr. don Milenko Krešić, urednik i autor , te don Vinko Raguž župnik župe Hrasno i upravitelj Svetišta.

Don Milenko je pričao o ideji i nastanku ove monografije, njenom sadržaju i suradnicima koji su obrađivali pojedine teme u monografiji. Onaj tko je pozorno pratio i slušao, misli je vodio kroz župnu povijest i njen nastanak kao i ideju o svetištu u župi i njegovu nastanaku.

Don Vinko je pričao o trenutnom stanju u župi, njenoj statistici, životu i radu u župi, ako se držimo statistike i trenutnog stanja u župi, slika nije baš obećavajuća, ali zato u razmišljanjima i planovima u budućnosti, župa i svetište dobivaju jednu novu sliku i dimenziju te obećavajuću budućnost.

Bilo zanimljivo i poučno slušati i jednog i drugog izlagača.

Mi župljani možemo biti zahvalni našem domaćem svećeniku i uredniku prof.dr.don Milenku da je ova Monografija i svi zapisi u njoj ugledali svijetlo dana. Monografija je sastavljena od cca 700 stranica teksta i slika sa temama iz prošlosti, sve potkrijepljeno povijesnim činjenicama i istinama. Don Milenko nek ovo bude samo početak, želimo uspješan nastavak i rad u povijesnim istraživanjima.

Don Vinku koji nas je uveo u planove za budućnost župe i svetišta, možemo samo zaželjeti Kraljice Mira daj mu snage, volje i želje da ustraje do kraja.

Iskreno hvala svima koji su odvojili svoje vrijeme i odazvali se na poziv za ovo predstavljanje.

Program je vodio novinar Radio televizije Herceg Bosne Ante Bender.

Pjesmom su večer uljepšale Stočanke iz duhovne glazbene skupine Vidoštačka Kraljica.